Navigatie
  • Shop
  • Reisloket

Inloggen | Aanmelden

WaarBenJij.nu

Maak gratis jouw reisdagboek aan! Gratis aanmelden

Maak gratis jouw reisdagboek aan!

watch introductie videotjes

BiancaHesselink

Nu in:

Was in:

Blijf op de hoogte

• Meld je aan voor de mailinglijst
  • RSS-feed
  • Bel Bianca via Hallo Buitenland.nl

Recente reisverslagen

• 21-12-2014 Het laatste ... (8)
  • 29-11-2014 Spoedeisende hulp ... (6)
  • 15-11-2014 Tweedaagse trip! (2)
  • 08-11-2014 1 weekje ... (4)
  • 29-10-2014 En alweer op de ... (3)

Statistieken

Dit dagboek is 4851 keer bekeken

Voorbereid op reis? check reisloket

prev next
365 Vaccineren

Reisverslag De eerste stageweek zit erop!

Toon op kaart

20 september 2014 | Door: BiancaHesselink

Aantal keer bekeken 290   Aantal reacties 6   Paramaribo, Suriname
a A

De eerste stageweek zit erop!

Hoi allemaal!

De eerste stage week zit er al weer op. En wat een indrukwekkende week..
De verpleegkundige zorg is hier totaal anders dan in Nederland. Veel minder patiëntgericht zullen we het maar noemen..Er is veel personeel op de afdeling aanwezig, maar er is best weinig aandacht voor de patiënten. De eerste dag was er iemand overleden en mocht ik samen met een van mijn collega's deze mevrouw afleggen. Wat een begin van de stage! Wel erg leerzaam, omdat ik deze mevrouw niet kende dus had ik ook geen band met haar. In Nederland heb ik dit op stages nog nooit meegemaakt. Dus vond ik het een bijzonder leermoment. Rodney en Danique waren er gelukkig ook bij, zodat we onze ervaringen konden delen. Dat was wel fijn, want zo kon ik de gebeurtenis makkelijk van mij afzetten. Dit geldt eigenlijk voor elke stage dag. Alle gebeurtenissen die we zien en meemaken van dichtbij, kunnen we met elkaar bespreken. Dat is heel erg fijn, want zo neem je geen nare dingen mee naar 'huis'.
Naast de stage doen we ook veel leuke dingen! Zo koken we (bijna) elke dag. Dit wisselen we met zijn drieën af. Dat maakt het ook leuk, omdat je dan de manier van eten bereiden van de anderen ook proeft. Flinke regenbuien, die kennen ze hier ook! Een aantal dagen geleden regende het eind van de middag even flink. Maar door die regen in combinatie met de luchtvochtigheid komen de kikkers en padden ook voor de dag. In alle soorten en maten wel te verstaan! Niks voor mij! Er was ook een (kleine) kikker naar boven gekomen en zat in de woonruimte naast ons. Gelukkig is Danique onze held en heeft ze samen met Rodney (held op sokken!) de kikker naar buiten gedaan. Vandaag was er ook een enorme regenbui! Er wordt altijd gezegd dat de regenbuien hier van korte duur zijn, dus besloten we te wachten om naar huis te fietsen. De lucht bleef alleen wel heel grijs, waardoor we toch maar besloten om er door heen te fietsen. Gevolg: kleddernat kwamen we bij ons huis aan! Voor het eerst heb ik het hier ook koud gehad. Alleen toen we 2 tellen binnen waren, hield het op met regenen en was het weer droog...
Morgen hopen we op een zonnige dag (Volgens de weersvoorspellingen wordt het zo'n 34 graden!).
Afgelopen week hebben we ook een avond en een dag geen water gehad. Dat was behoorlijk lastig, want je gebruikt toch veel water. Douchen, eten koken, wc doorspoelen, wassen etc. Maar we hebben onze huisbaas ingelicht en die heeft het meteen laten repareren!
Gisteravond zijn we naar Havannah geweest. Een loungeplek waar de Surinaamse mensen naar toe komen om te salsa dansen. Erg leuk om te zien, want de Surinamers schamen zich niet voor hun danskunsten. Maar dat hoeft ook niet, want ze kunnen hier heel goed dansen! Maar vanaf 1:30u wordt er muziek gedraaid waar de Nederlanders gelukkig ook op kunnen dansen.
De planning voor morgen is om lekker te gaan zwemmen in een klein, gezellig zwembadje vlak bij ons in de buurt. Voor zondag staat er een leuke excursie op het programma. Om 8:00u vertrekken we richting de jungle, waar we de Brownsberg gaan beklimmen. Op de top schijn je een prachtig uitzicht te hebben! Het advies is om kleding met lange mouwen en pijpen aan te trekken ivm eventuele insectenbeten. Dat wordt dus zweten in de hete Surinaamse jungle!

Hoop dat jullie een beetje een beeld krijgen van mijn tijd hier in Suriname. Ik geniet er volop van, want ik merk wel dat de tijd snel gaat. Maandag beginnen we alweer aan de tweede stageweek en wordt het al de derde week in Suriname!

Tot het volgende reisverslag.
Liefs Bianca

Reageren
Vorige bericht » « Volgende bericht

Reacties (6)

20 september 2014 06:50 | Door: anja en harm

hey Bianca

goed te lezen dat de weken snel gaan, dat is in ieder geval een teken dat je het naar je zin hebt,
jeetje wat regent het hard daar , volgens mij helpt een paraplu dan ook niet,
jullie kunnen zo een kikker poule op zetten , kikkers genoeg, blehh!!!
geniet van je vrije dagen en van de jungle,
veel plezier ! liefs van Anja en Harm

20 september 2014 07:20 | Door: Jamie

Oooh Bianca, wat klinken je verhalen bekend in mijn oren!! Zo leuk om te lezen. Brownsberg zal inderdaad zweten worden. De paden daar zijn best breed, dus je kan best een korte broek en tshirt aan (enige plek waar wij dat gedaan hadden)! :-) Tipje: ik weet niet via waar jij je tripjes boekt, maar tripjes via Ruben zijn én goedkoop én altijd super goed geregeld. Als je het nog niet had, dan heb ik zijn mailadres wel voor je (if you like). Geniet, want de tijd gaat zoooo snel!! Liefs

20 september 2014 07:36 | Door: Wiljo

Een regenbui zal ook wel eens lekkere afkoeling zijn maar ja dat er dan gelijk weer kikkers bij moeten komen is niet leuk. Jou tweede week zit er alweer op wat gaat de tijd toch snel. Geniet van alles om je heen en veel plezier in de jungle. Liefs Mama

20 september 2014 13:05 | Door: Henk

Hallo Bianca,
wat leuk jouw ervaringen te mogen delen. vind het leuk om ze te lezen en zo jouw dagindelingen te volgen. blijf genieten van de dingen die je doet. en wat betreft je stage: goed dat jullie die ervaringen direct delen. je kunt het dat ook loslaten en gaan genieten van de leuke dingen. wat een voorrecht om deze cultuur van zo dicht bij te mogen/kunnen meemaken. Groetjes van de Horstjes

20 september 2014 14:03 | Door: Willemien

Bianca,

Leuk om je verslag mee te kunnen lezen, veel plezier en een leerzame tijd toegewenst.

Groeten,
Willemien

22 september 2014 11:07 | Door: W. Johanna Bleumink

Een hele leerzame, fijne en gezellige tijd in Su. De familiebanden zijn daar hecht, de familie zorgt voor elkaar, ook als je in een ziekenhuis ligt. Ook de mensen van de kerk(geloofgenootschap) zijn vaak van belang bij gebeurtenissen. Vreemd dat er niemand aanwezig was bij die mevrouw. Dat kan je ook een verkeerd beeld geven van de gemeenschap in Su.
Geniet van je tijd in Su. En neem veel ervaringen en wijsheid mee terug. Brassa, Wiljo Bleumink